Smażymy bez tłuszczu za pomocą płyty bezpośredniego smażenia!

przez admin
płyta bezpośredniego smażenia

Badania konsumenckie dowodzą, że klienci coraz częściej zwracają uwagę na skład wybieranych produktów. Odkładają te artykuły, które są zbyt tłuste, kaloryczne lub nasycone sztucznymi składnikami (emulgatory itp.). Tym tropem idą również postępowi restauratorzy, którzy nieustannie poszerzają swoje menu o potrawy przygotowywane bez dodatku tłuszczu.

Do przygotowania zdrowych, niskokalorycznych potraw bez użycia tłuszczu niezbędny jest odpowiedni sprzęt. Wśród bogatej oferty tego typu urządzeń gastronomicznych, na szczególną uwagę zasługują różnego rodzaju płyty bezpośredniego smażenia.

Na czym polega fenomen płyt bezpośredniego smażenia?

Omawiane urządzenia powinny stanowić podstawowe wyposażenie lokalu gastronomicznego (restauracje, jadłodajnie, bary). Płyty bezpośredniego smażenia umożliwiają bowiem beztłuszczowe smażenie i grillowanie mięsa, ryb, warzyw oraz całych potraw. Mimo braku tłuszczu, produkty nie przywierają, a to za sprawą specjalnej, chromowanej powierzchni. Tego typu sprzęt gastronomiczny jest także doskonały do szybkiego podgrzania wcześniej przygotowanej potrawy.

Czołowi producenci urządzeń kulinarnych oferują dwa rodzaje płyt:

Jesteśmy przekonani, że wśród tak bogatej oferty, każdy znajdzie urządzenie odpowiadające jego indywidualnym oczekiwaniom. W razie pytań czy wątpliwości – prosimy kontaktować się z naszymi konsultantami, adres znajdziecie Państwo na stronie kontaktowej sklepu.

Smacznie i zdrowo

Dania przygotowane przy użyciu płyt bezpośredniego smażenia zachowują naturalną barwę, a także większość wartościowych witamin i minerałów. Dzięki temu potrawy zachowują intensywność smaku i aromatu. Przygotowywane w ten sposób posiłki zyskują coraz więcej zwolenników, a tym samym nowoczesne restauracje przyciągają większą rzeszę klientów zorientowanych na zdrowe i wartościowe potrawy.